dimecres, 22 de febrer del 2017

S E M I N A R I 6

Seminari 6

Bona tarda!
Avui hem començat la classe escoltant un programa de ràdio d'un ex-alumne dels nostres professors. La reproducció de ràdio era bastant nefasta ja que era excessivament llarga, l'idioma era castellà i es parlava d'un tema sense incumbència amb un so bastant pèssim. Després hem vist uns exemples de programes de ràdio d'altres ex-alumnes que eren moltíssim més agradables.


Una de les properes activitats que farem serà crear un programa de ràdio d'uns 3-4 minuts. Hem de fer grups de 3-4 persones i construir un guió en un format Word, juntament amb l'enllaç de Word que estarà en un espai col·laboratiu, en aquest cas Drive. Hem de tenir triat també la música que utilitzarem, etc. Cal tenir en compte que sempre un treball s'ha de lliurar en PDF. Aquesta és la plantilla juntament amb un exemple de guió com el que hem d'escriure per al nostre futur programa de ràdio.

Per als sons, podem aprofitar al web del Govern
d'Espanya justament en el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport on podrem trobar un banc d'imatges i sons, parlam de diferents sons i imatgesde lliure distribució, els quals no presenten dret d'autor i es poden utilitzar de forma legal.Si voleu escoltar o descarregar els diferents sons que s'ofereixen, cliqueu aquí.

A continuación hemos visto el video de Alfred Hitchcock, sobre el montaje. 



Hem parlat del muntatge d'una pel·lícula, com es van fer les dues escenes dels dos assassinats de la pelicula de Psicosi (1960). El primer assassinat transcorre en una escena de 50 segons. S'utilitzen 79 plans diferents. Hem estudiat de quina manera es disposen els angles de la càmera i com les imatges soltes inserides en els enregistraments poden transformar l'escena, expressant el que es vol.

Un element essencial en aquesta primera escena és és la mànec de la dutxa, el desguàs de la banyera i la cortina ja que és impressionant la forma en què es juga amb aquests elements.


El que vam fer després va ser una exposició dels diferents plànols que poden existir en un enregistrament a través del video: Audiovisuales - Tipos de planos y ángulos. Josep Maria va estar explicant-nos totes les tipologies de plànols mentres examinàvem el vídeo.

El segon vídeo, Audiovisuales - Movimientos de cámara, ha estat també centrat en el tema d'audiovisuals però aquesta vegada hem après sobre els diferenes moviments de la càmera. La càmera pot adoptar diferents posicions, al principi la posició de la càmera és la mateixa, es troba quieta, només va girant. Després vam veure com seguia a un objecte en moviment, com treballava marxa enrere i lateralment.


Al final de la classe, els professors ens han deixat quinze minuts per gravar un petit video el qual és de prova per al vídeo que haurem de fer amb el nostre grup de treball. Jo vaig amb Maria i Raquel i hem fet un vídeo en el qual surt un plànol travelling d'apropament, després l'hem passat a l'ordinador Aquest ha estat el resultat:


                                             



Fins al proper dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada