dimecres, 15 de febrer del 2017

S E M I N A R I 4


Seminari 4

Avui hem estat parlant de diversos temes, posant més èmfasi al tema de S E G U R E T A T.

Espais col·laboratius de treball: Dropbox i Drive.






La diferència entre aquests espais tan utilitzats és que doprox, el document que es va creant no s'actualitza fins que es penja, per tant si dues persones estan treballant amb el mateix document, el que es penja és l'últim que sincrontiza per tant, es treballa de manera asincrònica.

D'altra banda, a la plataforma de Drive, persones poden estar treballant simultàniament, en el núvol. Per tant, cada modificació es va guardant de forma sincrònica, independentment de l'hora o el lloc des d'on es facin els canvis.
Per veure la definició de comunicació sincrònica i asincrònica, clica aquí.

Després hem fet un drive comú tota la classe, per comprabar que les modificacions s'anaven fent intantáneamente.





A continuació, Josep Maria i Cristina ens han posat un vídeo molt interessant per adonar-nos del perill que té posar informació a les nostres xarxes socials, correus, etc. El vídeo es diu 'L'endeví de les xarxes socials', pots visualitzar clicant al nom.
Finalment els professors ens han convidat a escriure un comentari al blog de l'assignatura, just a sota de la publicació del vídeo.



Una altra de les coses que ens han explicat, introduint-nos en el tema de seguretat, és a com poder tornar a reviure les rutes que has fet pel món i en les quals has portat el mòbil sempre amb tu. M'ha impressionat molt aquest fet ja que qualsevol persona que tingui la contrasenya de gmail pot saber on et situes en cada moment. L'observació de tots els teus moviments es poden localitzar en aquest enllaç.
Aquí alguna imatge d'una de les meves rutes:




D'altra banda també ens ha ensenyat a com localitzar el nostre telèfon si ho perdem alguna vegada. Es fa mitjançant aquest Administrador de dispositius Android - Google. Tenint sincronitzat el teu compte de gmail a l'ordinador, pots localitzar el teu mòbil clicant 'Fer sonar', també pots bloquejar el teu telèfon des de l'ordinador i esborrar totes les dades.




En finalitzar la transmissió d'informació que ens ha compartit Josep Maria, ens ha començat a explicar la raó de perquè és tan fàcil que una persona pugui obtenir les teves dades. Estant conectat a una xarxa desconeguda, és molt probable que una persona amb coneixements sobre hackejar pugui ser capaç d'obtenir tots els números de les teves targetes de crèdit, comptes de bancs...

És per aquesta raó que sempre és més segur per fer qualsevol compra o introduir informació valuosa fer-ho des de casa teva per assegurar-te que és una xarxa segura.
Ens ha mostrat a poder comrpabar si alguna vegada el nostre compte de correu va ser hackejada a través d'aquesta plataforma: 'Have I been pwned?'

                                     

Ens va donar un consell molt valuosos i és que és moltíssim més segur tenir diferents contrasenyes en les diferents xarxes socials o comptes que tinguem. A través de la pàgina Password Blaster pots comprovar si fas servir contrasenyes amb una alta seguretat, Prova a veure!


                                      


Espero que hagueu gaudit i après d'aquesta entrada, ens veiem aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada